duminică, 9 ianuarie 2011

Supa de frunze de ridichi

Francezii sunt renumiti pentru originalitatea bucatariei lor si nu se dezmint in nici o reteta. Supa de frunze de ridichi este delicioasa si foarte usoara, dietetica, cu un gust usor acrisor, primavaratic.
Daca nu credeti ca se poate obtine ceva delicios din frunzele fragede de ridichi, atunci incercati macar o data aceasta reteta. S-ar putea sa aveti o surpriza placuta :) si sa deveniti fan.

Ingrediente:
-frunzele proaspete de la 3 legaturi de ridichi
-4 cartofi mari
-o legatura de ceapa verde sau o ceapa mare alba
-o cutie mica de smantana acrisoara(creme fraiche) sau de smantana de soia( daca vreti sa fie de post)
-o jumatate de legatura de patrunjel (optional)
-sare
-piper

Spalati frunzele de ridichi si taiati-le bucati. Curatati, spalati si taiati ceapa verde si cartofii.
Caliti in putin unt sau ulei ceapa verde, fara sa o rumeniti, doar sa devina sticloasa.

Adaugati cartofii, amestecati bine. Presarati sare.

Turnati apa fiarta si lasati totul sa fiarba la foc mediu.

Adaugati si frunzele de ridichi.

Dupa aproximativ 20-30 de minute (verificati cartofii daca sunt fierti), opriti focul, lasati putin sa se racoreaca, adaugati 3 linguri de smantana si patrunjelul si mixati supa.

Gustati si potriviti de sare si piper.

Daca va place mai acrisoara, puteti sa acriti cu putin suc de lamaie.

Se serveste cu felii de ridichi proaspete, o lingurita de smantana si crutoane (optional).

Pofta buna!