duminică, 9 ianuarie 2011

Tabouleh-salata libaneza cu bulgur

Salatele arabesti sunt foarte fresh, pline de legume, verdeturi si plante aromatice proaspete, care te imbie atat prin aspectul lor apetisant, dar si prin aromele specifice orientale.
Tabouleh este o binecunoscuta salata libaneza, pe baza de rosii, patrunjel si bulgur. Dressing-ul parfumat de lamaie si menta ii da un plus de prospetime.
Este ideala dupa sarbatori, pentru o mica detoxifiere a organismului.

Ingrediente:
-o ceasca de bulgur
-o salata verde (arabii folosesc laptuca romana)-optional
-o legatura de ceapa verde
-6 rosii
-o legatura de patrunjel
-o jumatate de legatura de menta verde
-o lamaie
-ulei de masline
-sare

Mai intai pregatiti bulgurul. Se pune o ceasca de bulgur intr-un bol si se acopera cu apa rece.

Se lasa 30-40 de minute, pana cand se umfla bine.

Daca ramane surplus de apa, se scurge bine.
Apoi se amesteca cu verdeata tocata.

Taiati rosiile cubulete si adaugati-le si pe ele.

Amestecati 2-3 linguri de ulei cu sucul de lamaie si sare, turnati dressing-ul peste salata. Amestecati bine.

Aceasta este varianta simpla de tabouleh.

Puteti sa o serviti pe frunze de salata romana sau de spanac proaspat.

Decorati cu ridichi sau cu rosii.

Pofta buna!