Tochitura de caprioara este un preparat vanatoresc foarte delicios, care se preteaza la mese festive de toamna-iarna.
Reteta este simpla, dar dureaza destul de mult datorita timpului indelungat de marinare, insa rezultatul este deosebit de gustos,asa ca merita efortul si asteptarea.
Carnea de vanat se spala, se portioneaza in bucati mici si se lasa la marinat 5-8 ore in vin rosu amestecat cu boabe de piper, frunze de dafin, ceapa tocata si felii de morcov. Apoi se scoate, se sterge, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor. Se pot adauga si felii de sunca sau costita si felii de usturoi, pentru a da un plus de gust.
Se acopera cu vin rosu si supa de vita sau legume (in parti egale) si se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga piper boabe, o frunza de dafin, cateva crengute
de rozmarin si cativa catei de usturoi.
Cand a scazut sosul la jumatate, adaugati 2-3 linguri de bulion , ca se capete mai mult gust si sa se ingroase bine sosul. Fierbeti inca 20 de minute. In ultimele 10 minute, adaugati 200 gr masline negre.
Cand e gata, opriti focul, stropiti cu putin suc de lamaie, amestecati si serviti fierbinte.
Se serveste cu piure, paine proaspata sau mamaliguta.
Pofta buna!