Mancarea mediteraneeana este simpla si delicioasa, bazata pe ingrediente proaspete, folosirea uleiului de masline si a numeroaselor plante aromatice pentru a oferi savoare preparatelor.
Retetele inspirate din bucataria mediteraneeana sunt ideale pentru dieta, dar si pentru un stil de viata sanatos, deoarece va aduc o portie de sanatate si placere la fiecare degustare. Dieta mediteraneeana este o dieta ce va aduce pofta de viata, in preparate lejere si aromate, sanatoase, apetisante si deloc pretentioase.
Urmatoarea reteta este simpla, facila, fara ingrediente costisitoare, dar rezultatul este deosebit din punct de vedere estetic si o adevarata incantare pentru papilele gustative.
Ingrediente:
-un pachet de inimi de pui
-un pachet de ficatei de pui
-2 ardei grasi colorati
-cateva rosii cherry (vreo 10)
-plante aromatice proaspete: oregano, busuioc, marar, ceapa verde fina (ciboulette)
-o ceapa mica rosie
-ulei de masline extravirgin
-piper
-ardei iute
-usturoi
-o lamaie
-4 linguri de vin alb sec (am folosit sherry dry)
-100 ml suc de rosii
Aici sunt vedetele aromatice:
Spalati ficateii si inimile si puneti-le la marinat separat. Pentru marinare folositi cate un catel de usturoi (sau cat doriti), o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si 2 linguri de vin alb sec.
Taiati lamaia in 2 si stoarceti fiecare jumatate peste cele 2 castroane in care se afla ficateii, respectiv inimioarele de pui.
Amestecati bine si lasati sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
Intre timp spalati si tocati ierburi aromatice.
Asa trebuie sa arate carnea inainte de preparare.
Incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si puneti ceapa tocata la calit. Amestecati des, sa nu se coloreze prea tare, doar sa devina transluncenta.
Adaugati inimioarele cu tot cu marinata lor.
Lasati-le sa fiarba la foc mare. Cand sunt albite, adaugati si ficateii de pui.
Lasati sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. Cand a scazut putin sosul, adaugati sosul de rosii (sa fie cat mai gros).
Apoi adaugati ardeii grasi tocati cubulete mari. Adaugati si ceapa verde tocata.
Lasati-i sa fiarba 2-3 minute, adaugati rosiile cherry intregi sau jumatati, amestecati bine.
Dupa 2-3 clocote , opriti focul si adaugati plantele aromatice (jumatate din cantitate).
Amestecati mancarea cu plantele aromatice si lasati sa se racoreasca putin.
La final, adaugati inca un pumn de verdeata tocata, pentru un plus de parfum.
Se serveste cald, dar nu fierbinte.
Decorati fiecare farfurie cu frunzulite de oregano proaspete si, eventual, stropiti cu un fir de ulei de masline, exact inainte de servire, pentru a beneficia din plin de proprietatile miraculoase acestui ulei.
Mancarea mediteraneeana de inimi si ficatei de pui este deosebit de gustoasa, iar jocul de culori o face si mai apetisanta. Incercati-o si nu veti regreta!
Pofta buna!