Muschiul de vitel este intotdeauna o delicatesa , daca este preparat corect. Cand frigeti muschiul de vita este ideal sa il preparati mediu, astfel va ramane moale si suculent. Chiar daca friptura de vitel este un deliciu gurmand, va puteti delecta pe saturate, deoarece este foarte dietetica, mai ales daca o combinati doar cu salate.
Astazi vom prepara un muschi de vitel la grill, cu lamaie si sare roz de Himalaya, care da un plus de eleganta fripturii.
Condimentam lejer muschiul de vita (bucatile au fost spalate inainte si apoi sterse bine) cu piper si boia dulce. Le lasam circa o ora la temperatura camerei dupa ce le scoatem din frigider (carnea trebuie sa nu fie rece inainte de frigere, ca sa nu se intareasca).
Apoi incingeti grill-ul si puneti carnea.
Lasati carnea sa se rumeneasca 3-4 minute pe o parte si apoi o intoarceti.
Reduceti focul la mediu si continuati frigerea, fara sa atingeti carnea. Stoarceti putin suc de lamaie peste partea deja rumenita.
Sucul de lamaie va aromatiza frumos carnea de vitel si o va mentine frageda.
Ca sa obtineti o coacere medie, este bine sa presati carnea cu degetul si sa vedeti daca este moale-elastica.
Dupa inca 3 minute, intoarceti iar carnea si e gata.
Asezati friptura in farfurie langa salata. Presarati putina sare roz proaspat macinata ( sau sare normala).
O sare speciala ii va da o aroma deosebita si un aspect mai luxos, de-asta e indicat sa o folositi, daca aveti.
Asezati un sfert de lamaie peste gratarul de vitel si serviti.
Lamaia se stoarce peste carne exact inainte de momentul servirii, sucul ei aduce o nota sublima de parfum, dar si ajuta la dizolvarea mini-cristalelor de sare, pentru obtinerea unui sos delicios.
Si acum sectiune roz, perfecta pentru o coacere medie:
Pofta buna!