Somonul este un peste deosebit, sanatos, gustos, bogat in omega 3, ideal in diete, dar si pentru mentinerea unui stil de viata sanatos. Cand gasiti somon salbatic proaspat, aveti grija sa nu-l ratati, deoarece este intr-adevar o minunatie (este mai putin gras decat cel de crescatorie si are carnea mai ferma).
O dieta care sa includa 3-4 mese de peste saptamanal este foarte indicata tuturor, asa ca e bine sa invatati sa apreciati pestele, daca vreti sa va mentineti sanatatea, frumusetea pielii si tineretea creierului si inimii voastre.
Somonul este unul din pestii cei mai indicati pentru consum. Fiind o delicatesa adevarata, il vom prepara cu cea mai mare atentie si cu ingrediente cat mai aromate, ca sa-i punem si mai bine in evidenta valoarea.
Reteta de astazi va aduce o varianta deosebita de preparare, un grill aparent simplu, dar, la finalul caruia, pestele are o delicioasa crusta de iaurt si condimente. Am folosit bobite de mustar bio pentru gustul lor deosebit (aromat-picant), fulgi de ardei iute (pentru accente spicy) si cimbru uscat pentru parfum.
Somonul in crusta de iaurt cu mustar a fost servit cu o salata de rucolla si fulgi de migdale, care a completat perfect simfonia de arome..
Spalati feliile de somon. Daca au pielita, nu o indepartati, va va ajuta la frigere.
Incingeti grill-ul si asezati feliile de somon cu pielita in jos. Condimentati somonul cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat, usturoi deshidratat.
In timp ce se frige, stropiti cu putin suc de lamaie.
Acum scoatem "arsenalul greu": bobitele de mustar.
Vom folosi o lingurita de boabe de mustar. Se amesteca 2-3 linguri de iaurt cu mustarul pana se omogenizeaza bine.
Dupa 3 minute de frigere, cand somonul devine roz, intoarceti feliile de somon si lasati-le un minut si pe cealalta parte.
Apoi reintoarceti-le cu partea cu pielita in jos si ungeti-le cu sosul de iaurt cu mustar.
Presarati un strat de condimente peste sos.
Lasati sa se friga inca 2-3 minute si gata.
Somonul se serveste caldut , ca sa se simta mai bine aromele.
Salata va fi simpla, din frunze de rucolla, spanac tanar si migdale feliate, cu un strop de ulei de masline sau samburi de struguri si o lingura de suc proaspat de lamaie. Presarati boabe de mustar peste farfurie, pentru a face prezentarea mai eleganta.
Si acum o sectiune delicioasa, in care se vede cat e de suculenta felia de somon.
Combinatia cu rucolla este binevenita, gustul ei usor amarui completand aroma somonului. Contrastul dintre migdalele crocante si somonul fraged este menit sa va ofere o experienta culinara desavarsita, exact ca acest somon.
Pofta buna!