vineri, 11 februarie 2011

Supa de brocolli, dovlecei si spanac

Supele de legume sunt foarte sanatoase, ideale pentru o dieta echilibrata. Astazi vom face o supa mai dietetica, plina de legume cu rol depurativ, pentru a va ajuta sa va detoxifiati putin organismul dupa sarbatorile de iarna si meniurile mai bogate din aceste ultime luni.
Aceasta reteta va propune o supa verde, plina de vitamine, deoarece ingredientele nu sunt fierte prea mult, doar oparite, sa mai pastreze ceva din valoarea lor nutritiva.

Ingrediente:
-2-3 brocolli mici
-2 dovlecei
-600 gr spanac sau frunze de sfecla
-un ardei gras verde
-un praz
-2 tulpini de telina
-o legatura de patrunjel
-sare
-piper
-ardei iute (optional)
-un catel de usturoi

Spalati si tocati prazul. Puneti-l la fiert.

Adaugati telina taiata.

Lasati sa fiarba cateva minute, pana se inmoaie putin. Apoi adaugati buchetelele de brocolli.

Cand brocolli isi shimba culoarea in verde intens, reduceti focul si adaugati sarea.

Daca folositi frunze de sfecla, separati partea alba mai fibroasa de frunzele verzi. Adaugati mai intai partile albe in supa.

Si abia dupa 2-3 minute adaugati frunzele. Daca folositi spanac, adaugati-l in supa cand brocolli a fiert de 5 minute.

Adaugati si un catel de usturoi. Presarati si putin piper.
Daca doriti sa ardeti mai multe calorii si va permite sanatatea sa mancati picant, atunci puteti sa adaugati putin ardei iute in supa.

Daca aveti un ardei iute foarte picant, cum e cel din poza, fiti atenti la cantitatea adaugata in supa. Doar o bucatica este suficient pentru a face supa extra hot.

Dupa ce au fiert si frunzele 1-2 minute si s-au inmuiat, opriti focul si mixati supa.

Adaugati patrunjelul si mixati iar.

Se serveste calda. Este foarte buna si hranitoare, chiar daca e doar o supa de legume.

Pofta buna!