Ciocolata este visul oricarui gurmand, dar inafara de cea neagra (care este si foarte buna pentru inima si creier), restul nu prea sunt dietetice si nici prea valoroase nutritional, iar crema de ciocolata, fina si catifelata, este de cele mai multe ori interzisa intr-o dieta sanatoasa, deoarece contine foarte mult zahar si grasimi (de cele mai multe ori hidrogenate, deci nefaste pentru inima si arterele noastre).
Si, daca va mai aflati si intr-o zi de post, cand va simtiti lipsiti de energie, gandul la o tartina cu crema de ciocolata poate fi chiar o adevarata tortura.
Tocmai de aceea m-am decis sa va prezint aceasta reteta complet vegetariana si dietetica de crema de ciocolata, sa va usurez ultimele zile din Postul Pastelui.
Dupa ce veti gusta aceasta crema de ciocolata sunt convinsa ca nu veti mai dori sa va intoarceti vreodata la varianta comerciala. Este atat de fina, atat de lucioasa, de aromata si de energizanta, incat nu cred ca e posibil sa nu o adorati!
Finetea si consistenta matasoasa sunt oferite de piureul de avocado, al carui gust nu se simte deloc in ciocolata, doar ofera o textura divina cremei. Asa ca puteti sa tentati chiar si persoane care nu mananca avocado cu acest desert, pentru ca nu isi vor da seama ca exista in compozitie.
Ingredientele de baza pentru o crema de ciocolata raw vegan sunt: pulpa de avocado bine copt, sirop de agave si cacao. Doar atat ar fi suficient pentru o crema delicioasa. Dar, putem sa mai adaugam si diverse toppinguri si arome : pudra de vanilie bio (se prezinta ca un praf maroniu-negru), esenta bio de migdale, migdale macinate foarte fin, diverse fructe uscate (puteti folosi si fructe confiate, dar fiind preparata termic nu e "raw vegan" , deci merg doar la retete vegetariene).
Avocado e perfect copt daca e moale-elastic la atingere. Poate sa fie si bine copt pentru aceasta reteta.
Scoateti miezul cu o lingura, pasati-l cu furculita. Amestecati-l bine cu 2 linguri de sirop de agave (la sfarsit o sa mai gustati, sa vedeti daca mai trebuie).
Amestecati cu 2-3 linguri cu varf de cacao(de preferat, bio, e mai valoroasa nutritional si mai energizanta).
Daca doriti sa adaugati coji de portocale confiate, puteti sa adaugati 2-3 linguri.
Adaugati pudra de migdale pana obtineti o consistenta cremoasa.
In final, trebuie sa fie foarte fina si cremoasa, cu un aspect lucios, super apetisant. Doar bucatelele de fructe trebuie sa se simta distinct.
Se serveste imediat sau se poate acoperi cu o folie si se lasa la frigider cateva ore.
In momentul servirii decorati cu fructe uscate: afine, caise, coji portocale confiate, etc.
Pofta buna si post usor!