Ingrediente:
-pastravi proaspeti curatati (nr lor sa fie egal cu nr de portii pe care le doriti, in cazul meu, 4)
-o lamaie
-ulei de masline
-verdeturi: patrunjel,marar, cimbru proaspat, rozamrin
-sare marina
-smantana
-vin alb sau putin otet
Spalati bine pestii,scurgeti-i si asezati-i in tava unsa cu putin ulei. Presarati sare si piper atat in interior, cat si pe exterior. Aromatizati fiecare pastrav cu cate o crenguta de cimbru. In burta fiecarui peste am pus cateva ace de rozmarin.
Stropiti pastravii cu sucul de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate taiati-o felii si asezati-le in tava, printre pesti. Turnati o ceasca de apa(cu o lingurita de otet) sau, mai bine, puneti doar vin alb in tava.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se coc la 180 de grade , timp de 20-30 de minute. In ultimele 10 minute, scoateti folia, ca sa se rumeneasca putin.
Sosul alb se prepara astfel: amestecati putina smantana lichida rece cu o lingura suc de lamaie, sare, piper si verdeata tocata (marar). Daca doriti, adaugati si putin usturoi ( macinat sau granule).
Stropiti pestele si cartofii cu sos. Presarati patrunjel tocat chiar inainte de servire.
Pofta buna!
Spalati bine pestii,scurgeti-i si asezati-i in tava unsa cu putin ulei. Presarati sare si piper atat in interior, cat si pe exterior. Aromatizati fiecare pastrav cu cate o crenguta de cimbru. In burta fiecarui peste am pus cateva ace de rozmarin.
Stropiti pastravii cu sucul de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate taiati-o felii si asezati-le in tava, printre pesti. Turnati o ceasca de apa(cu o lingurita de otet) sau, mai bine, puneti doar vin alb in tava.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se coc la 180 de grade , timp de 20-30 de minute. In ultimele 10 minute, scoateti folia, ca sa se rumeneasca putin.
Sosul alb se prepara astfel: amestecati putina smantana lichida rece cu o lingura suc de lamaie, sare, piper si verdeata tocata (marar). Daca doriti, adaugati si putin usturoi ( macinat sau granule).
Stropiti pestele si cartofii cu sos. Presarati patrunjel tocat chiar inainte de servire.
Pofta buna!