Pentru amatorii de ciocolata si de gusturi fine, aceste trufe de ciocolata raw sunt chiar un deliciu. In aparenta unei bomboane decadente, cu un gust fin si dulce, se ascunde un desert cuminte, dietetic si chiar prietenos cu silueta dvs. Toate ingredientele sunt vegetariene, asa ca nu poate fi refuzat nici de cei mai impatimiti vegani.
Se prepara simplu de tot si foarte repede, iar aspectul final e foarte gratios, iar gustul nu poate fi descris, trebuie incercat pentru ca va asigur ca merita!
Ingrediente:
-un avocado
-sirop de agave (este foarte dulce, dar dietetic, are indice glicemic foarte mic)
-pudra de migdale
-cacao bio
-optional: fructe uscate, esente bio, etc
-fulgi de cocos (pentru pudrat)
Miezul de avocado se striveste cu furculita si apoi se amesteca cu 3-4 linguri de sirop de agave, ca la maioneza.
Se adauga 4-5 linguri de cacao si pudra de migdale pana obtineti o consistenta legata, ca sa puteti modela bomboanele.
Daca va place ciocolata mai amaruie, atunci puneti mai multa cacao (este bine sa adaugati putin cate putin si sa tot gustati pana ajungeti la proportia dorita).
Daca doriti sa aveti niste trufe de ciocolata cu umplutura, atunci adaugati si 2-3 linguri de fructe uscate (afinele sunt delicioase) sau 2 linguri de dulceata de coji de portocale( atentie, dulceata este vegetariana , dar nu vegana, deci nu o oferiti celor ce vor o hrana exclusiv cruda).
Faceti bilute cu mana si tavaliti-le prin cacao sau cocos.
Puneti fiecare bomboana intr-o hartiuta speciala, pentru a nu va murdari de cacao in momentul degustarii.
O sectiune periculos de cremoasa si fina:
Se lasa la rece, in frigider, minim 2 ore. Sau mai putin, daca nu mai aveti rabdare :)
Sunt foarte, foarte bune:
Au un gust incredibil de fin si sunt foarte energizante.Mult mai fine decat trufele clasice!
Va doresc pofta buna!