luni, 6 februarie 2012
Ficatei de pui libanezi cu sos de rodie
Ficatei de pui cu sos de rodie este o minunata reteta araba, se serveste ca mezze in restaurantele libaneze si siriene. Este de fapt un antreu cald, foarte apreciat, deoarece fragezimea ficateilor se completeaza perfect cu sosul exotic, acrisor, cu aroma de rodie.
Reteta este simpla si rapida, dar rezultatul este spectaculos de bun. Va recomand aceasta reteta nu numai pentru gust, cat si pentru beneficiile pentru sanatate pe care vi le aduce, datorita prezentei rodiei, una dintre fructele cele mai bogate in antioxidanti naturali.
Pentru mai multe detalii tehnice si prezentarea produselor, va invit sa vizionati filmul de la inceputul prezentarii.
Lista de ingrediente:
-un pachet de ficatei de pui (se poate face si cu ficatei de iepure)
-jumatate de ceapa alba
-melasa (sirop) de rodie
-apa
-ulei de masline
-o lingurita de unt
-chimen macinat
-coriandru macinat
-piper negru
-boia dulce
Se topeste untul in putin ulei. Se adauga ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati ficateii.
Se rumenesc ficateii pe ambele parti. Se adauga un sos format din doua linguri de melasa de rodie amestecata cu 100 ml apa.
Se lasa sa fiarba cu capac, 5 minute. Se intorc pe la jumatatea timpului.
La sfarsit, sosul este redus bine, ficateii sunt fragezi si bine facuti. Se mai adauga o lingura de melasa de rodie, se stropesc ficateii cu sosul siropos de rodie si se opreste focul.
Ficateii de pui se servesc cu sosul de rodie si bobite proaspete de rodie. Puteti sa presarati si coriandru proaspat, daca doriti un plus de parfum oriental si un contrast placut verde-rosu.
Pofta buna!