Asa cum ii spune si numele, reteta este o combinatie intre guacamole, celebra pasta de avocado mexicana, si tapenade, irezistibila pasta de masline frantuzeasca. Ne-am jucat putin cu ingredientele si am obtinut ceva nou si delicios, plin de savoare si foarte sanatos. Grasimile continute de avocado si masline sunt foarte bune pentru sanatate, protejeaza sistenul cardio-vascular si va ajuta sa aveti o piele frumoasa si un par stralucitor.
Aceasta reteta este ideala pentru un meniu vegetarian, deoarece se poate folosi atat ca pateu, cat si ca dip , sos de salata sau umplutura pentru diferite legume.
Puteti sa ungeti felii de paine integrala cu acest pateu natural de avocado si masline, sau chifle graham cu seminte si sa le serviti cu o salata "al fresco" de rucola si ardei gras, pentru a completa cu si mai multe vitamine si minerale aceasta gustare insorita de primavara.
Daca sunteti la pranz, puteti chiar sa umpleti un cartof fiert in coaja cu cateva linguri din aceasta pasta si sa serviti cu o salata verde sau o garnitura de ciuperci sote cu ulei de masline si usturoi. Combinatiile in care poate intra acest pateu sunt nelimitate.
Ingrediente:
-un avocado mic si bine copt
-un fir de ceapa verde
-100 gr masline (eu ma preferat masline verzi umplute cu ardei, dar merg orice fel de masline va plac, doar sa fie fara samburi)
-sucul de la o jumatate de lamaie
-optional: un varf de cutit de sare
- piper negru, dupa gust
-oregano si cimbru uscat, dupa gust
-optional:fulgi sau praf de chilli
Puneti maslinele si ceapa verde tocata intr-un bol inalt. Adaugati avocado si sucul de lamaie.
Mixati. Gustati si adaugati, dupa gust , putin piper negru, cimbru uscat si oregano uscat. Daca maslinele nu au fost prea sarate, puteti sa adaugati si putina sare. Mai mixati cateva secunde si e gata.
Se serveste imediat. Pentru un plus de personalitate, adaugati si un praf de chilli iute sau cativa fulgi de chilli exact inainte de servire.
Delicios!
Pofta buna!