luni, 12 martie 2012

Pollo alla cacciatora - Pui italian cu sos vanatoresc

Pollo alla cacciatora - Pui italian cu sos vanatoresc

 

 
Pollo alla cacciatora este una dintre cele mai delicioase retete italiene de pui, este o mancare plina de arome si savoare. Sosul vanatoresc pe baza de vin rosu, pasta de rosii si legume ii da un gust aparte. Este o mancare care se preteaza foarte bine in zilele friguroase de iarna, deoarece incalzeste si ofera rapid senzatia de satietate si confort.
 
Ingrediente:
-2 pulpe de pui, de preferat bio (sau cate doriti)
-un pahar de vin rosu
-un pahar de supa de pui
-o conserva de rosii decojite si tocate sau 4 rosii proaspete
-o lingura de bulion
-ulei de masline
-untura sau unt
-o ceapa medie alba
-un catel de usturoi
-un morcov
-2 tije de telina
-un ardei kapia sau gras
-cateva masline
-o legatura de patrunjel proaspat
-salvie
-rozmarin
-crengute de cimbru
-sare marina neiodata
-piper negru
-amestec de ierburi aromatice uscate (oregano, rozmarin, cimbru, salvie,maghiran)
 
Pollo alla cacciatora (sau Pollo cacciatore) se prepara foarte usor, este ca o tocanita in sos de vin rosu.Se calesc bucatile de pui intr-o lingura de untura topita amestecata cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat. Cand sunt rumenite pe ambele parti, se scot pe o farfurie.
 
In grasimea ramasa de la pui se calesc ceapa, usturoiul impreuna cu o frunza de salvie si o tija de rozmarin.
 
Cand ceapa e translucida, adaugati morcovul si telina.
 
Dupa cateva minute, se adauga ardeiul. Se adauga puiul rumenit peste legumele calite, se stinge cu un pahar de vin si se lasa sa fiarba la foc mare pana se evapora alcoolul, apoi adaugati 400 gr rosii decojite si tocate, o lingura bulion, si supa de pui.
 
Lasati sa fiarba sub capac , 45 de minute , pana cand puiul e foarte bin facut, fraged si carnea se dezlipeste de pe os.
 
Se serveste cald, cu mult patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
 
Pofta buna!