Flanul de cocos este una dintre cele mai interesante retete de flan, surprinde printr-un gust tropical si o textura in straturi, crocanta si cremoasa in acelasi timp. Crema de lapte condensat cu aroma de cocos aminteste de binecunoscutele bomboane Rafaello.
Un deliciu fin si apetisant, un desert rapid si racoritor de vara!
Ingrediente:
-5 oua
-100 gr crema de branza Philadelphia
-250 ml lapte condensat indulcit
-nuca de cocos
-esenta de vanilie
-cateva linguri de zahar pentru caramelTopiti zaharul cu 1-2 linguri de apa. Turnati caramelul in forme si lasati-l sa se intareasca.
Se amesteca ouale cu branza si laptele condensat. Cel mai bine este sa folositi un mixer electric sau un blender, ca sa obtineti rapid un amestec omogen.
Se adauga nuca de cocos razuita, cateva linguri, pana obtineti consistenta ca de clatite, adica mai fluida. Nu conteaza cat cocos puneti, pentru ca acesta se va separa de crema, formand doua straturi. Deci, daca puneti mai mult, este mai mult "blat" de cocos.
Se toarna compozitia de oua in forme, peste caramelul intarit. Se coace in bain marie, la 160 grade Celsius, 30 minute, pana se intareste.
Se lasa sa se raceasca la temperatura ambianta si apoi cateva ore in frigider.
Se decoreaza cu cocos si o capsuna glasata cu fulgi de cocos.
Si se serveste cu placere :)
Sectiunea de care va ziceam: "blatul" de cocos, crema fina si stratul de caramel:
Divin, un rasfat total:
Pofta buna!