Flori de dovlecel umplute cu jambon in aluat de bere cu aroma de tequila
Florile de dovlecel sunt foarte apreciate pentru aroma lor delicata, fiind indicate in diverse tapas sau deserturi. Fine si aromate discret, ele permit combinatia cu diferite umpluturi, aluaturi, dulci sau picante, astfel incat pot acoperi o gama larga de preferinte.
In Spania si Mexic se numesc flores de calaza si se pregatesc in cele mai uluitoare moduri.
Pentru astazi vom face "flores de calabaza rellenas" adica flori de dovlecel umplute. Umplutura poate fi de crema de branza, asa cum este cel mai comun folosita, sau de carne. Noi vom folosi o umplutur foarte simpla, cateva felii subtiri de bacon si de sunca afumata de curcan, pentru ca vrem sa concrentram accentul pe invelis, o combinatie divina de flori de dovlecel in aluat de bere cu aroma de tequila. Ce savoare!
Florile de dovlecel se pastreaza la frigieder maxim o zi sau doua, cel mai bine e sa le folositi proaspete.
In interior au un pistil, feminin sau masculin, care se indeparteaza inainte de a le spala.
Se spala cu apa rece si se sterg usor cu un servet de hartie.
Pregatim aluatul de bere: o ceasca de faina se amesteca cu un praf de sare, piper, boia dulce, coriandru macinat si chimen macinat.
Se adauga berea.
Se amesteca cu telul pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite.
Asa arata aluatul cand e gata. Se lasa 5 minute in repaus, pana cand umple florile de dovlecel.
Umplem florile de dovlecel, o parte cu bacon, o parte cu sunca de curcan, sa fie pentru preferintele.
Treceti fiecare floare umpluta prin faina, apoi prin aluat. Rasuciti capetele petalelor.
Se prajesc in ulei fierbinte, la foc mediu.
Se intorc in aproximativ un minut, cand sunt rumenite usor.
Nu inghesuiti multe flori in tigaie, prajiti-le in mai multe etape.
Le scoateti pe un servetel , ca sa absoarba excesul de ulei.
Se servesc fierbinti, cu salsa fresca.
O sectiune delicioasa:
Aroma aluatului de bere cu tequila este un "must try"...foarte bun!
Pofta buna!