joi, 3 mai 2012

Mexican Fajita

Mexican Fajita





Nu se poate fiesta mexicana fara delicioasele fajitas. Pe cat de simplu de preparat sunt, pe atat de bune. Aroma de lime intensifica condimentele mexicane, carnea de pui devenind frageda, suculenta si extrem de apetisanta.
Pe tortilla de grau , calduta, asezati carnea, legumele, cateva sosuri, salata si cascaval ras si aveti o delicioasa fajita.
Secretul unei fajita reusite este marinarea carnii.

Carnea de pui, piept si pulpe dezosate si depielitate, se taie in fasii subtiri. Se condimenteaza cu amestec mexican (boia dulce, iute, sare , piper negru, chimen macinat, coriandru, ceapa deshidratata si macinata, usturoi deshidratat, sare afumata, putin zahar brun).

Se adauga 2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin, de calitate.

Se stoarce o lime peste carnea condimentata.

Se amesteca foarte bine carnea cu condimentele. Se acopera cu capac si se lasa cateva ore bune la frigider. 

Inainte sa prajiti carnea, o scoateti din frigider cu o jumatate de ora inainte. Taiati fasii un ardei gras verde, unul rosu si unul portocaliu. Taiati fasii groase si o ceapa alba si le caliti la foc mare in putin ulei. 

Caliti si carnea separat. 

Cand carnea este aproape facuta, iar legumele sunt usor rumenite, dar crocante, amestecati carnea cu legumele. 

Presarati inca o lingura de amestec mexican de condimente si lasati sa se caleasca impreuna un minut, amestecand continuu. E gata! Carnea trebuie sa fie bine facuta,dar legumele sa ramana putin crocante. 

Aranjam fajita: pe o tortilla de grau calda ( tineti cateva secunde pe plita) se pune salsa picanta de rosii si ardei, carnea, ardeiul, ceapa, branza rasa, salata , topping de smantana acrisoara.

Pe deasupra iar un strat de salsa picanta si , pentru cine vrea senzatii tari, puneti si chiles jalapenos. 

Rulati cu grija, acoperind complet un capat al tortillei. 

Alta varianta de fajita, cu avocado in loc de smantana: 

Serviti-le imediat, cu un pahar de margarita rece:

Atat de bune, incat se vor termina foarte repede!