luni, 7 mai 2012

Tacos

Tacos




Tacos sunt gustarile preferate ale mexicanilor. Rapide si savuroase, o adevarata mancare stradala ("street food" ). 
Daca vreti sa simtiti atmosfera mexicana, luati un tacos si o Margarita.
Tacos sunt ideale pentru petreceri, deoarece sunt niste "finger food" minunate, se pot prepara in avans sau chiar pe loc, langa grill-ul din curte. Tortilla de porumb se poate umple cu ce doriti: carne la gratar, carne la tigaie taiata fasiute, bucati de peste, carne tocata. Doar imaginatia este limita voastra!
Astazi am facut niste tacos cu peste alb, aromatizat cu lime, menta si coriandru proaspete. Foarte racoritor si aromat!

Pestele alb merge cel mai bine intr-un tacos. Eu am folosit file de calcan. Daca aveti un peste mai gros, puteti sa il si grilati, calcanul se preteaza mai bine la tigaie, unde a si ajuns inpreuna cu o lingura de ulei de masline. Presarati pestele cu putina sare si piper.

Aromele proaspete: lime, menta, coriandru. 

Pestele se prajeste 2 minute pe fiecare parte si apoi se scoate pe o farfurie. Imediat se stoarce suc proaspat de lime peste el. 

Se adauga plantele aromatice tocate. 

Se incalzesc cochiliile de tacos sau tortilla de porumb. Si se umplu cu salata verde, peste, salsa fresca de rosii si chiles jalapenos( "pico de gallo") si guacamole. 

Decorati cu frunzulite de menta.

Delicioase!

Un antreu foarte light, care poate reprezenta chiar o cina.  

Sectiunea savuroasa:

Pofta buna!