Sangria este un celebru cocktail spaniol, pe baza de vin si fructe. Original, se prepara cu vin rosu, tanar, de unde si numele "sangria", dar exista si variante cu vin alb si sampanie.
Combinatiile pentru sangria sunt nelimitate, imaginatia celui care o prepara fiind singura limita :)
Regula de aur este ca fructele sa aromatizeze vinul, la rece, in frigider, cateva ore inainte de servire.
Se serveste foarte rece, cu gheata, de aceea este un cocktail foarte potrivit vara.
Ingrediente pentru Sangria noastra:
-vin rosu (5-6 pahare)
-20 ml Cointreau (alt lichior de portocale)
-2-3 portocale bio, netratate
-2 piersici coapte si parfumate
-2 caise
-un mar aromat
-un bat de scortisoara
-cateva linguri de zahar brun (sau alb, sau alt indulcitor preferat)
-apa minerala rece
-gheata
Vinul se amesteca cu sucul de la 2 portocale si toate fructele taiate cubulete. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 6 ore. Apoi se amesteca cu 1-2 pahare de apa minerala rece si lichiorul de portocale. Se adauga multe cuburi de gheata si se serveste imediat.
Este o bautura foarte comuna in Spania, care nu necesita pretentii la servire. Ideala pentru o intalnire cu prietenii, aduce buna dispozitie si este foarte racoritoare.
Noroc!