Placinta cu visine si crema de vanilie este una dintre cele mai adorabile deserturi, dulce-acrisoara si parfumata, numai buna de savurat. Se prepara extrem de rapid si este incredibil de delicioasa.
Ingrediente:
-cateva foi de placinta
-4 oua
-fructoza dupa gust (sau zahar, daca nu tineti sa fie si dietetica)- am pus o ceasca de fructoza
-400 gr de branza dulce dietetica 0% (sau amestecati branza dulce cu iaurt 0% cremos)
-2 linguri cu varf de gris
-un plic de budinca bio de vanilie (daca nu aveti budinca de vanilie, nu-i problema, inlocuiti-l cu cateva linguri de lapte praf amestecat cu amidon si vanilie)-visine congelate sau din compot
Visinele se decongeleaza si se scurg bine. Se pastreaza sucul lor.
Se bat ouale cu zaharul sau fructoza (depinde ce doriti). Cantitatea de indulcitor este dupa preferinte, o faceti cat de dulce va place.
Nu trebuie sa bateti excesiv de mult, ci doar pana se omogenizeaza bine.
Adaugati branza de vaci. Este de preferat sa aveti o branza de vaci foarte fina si cremoasa. Puteti sa folositi si doar iaurt 0%, daca doriti o varianta foarte light. sau combinati branza dulce cu iaurtul.
Se adauga plicul de budinca peste compozitie si se amesteca bine.
Budinca va ingrosa foarte mult compozitia, veti vedea cum devine mai densa. Adaugati si grisul si amestecati. Grisul si praful de budinca au rolul sa ingroase crema.
Nu aveti praf bio de budinca? Puteti sa folositi un amestec de lapte praf cu 2-3 linguri de amidon si esenta de vanilie (sau doar 3-4 linguri de amidon sau faina cernuta fin si vanilie sau doar mai mult gris). Nu mai e nevoie sa o indulciti, pentru ca deja ati pus zahar/fructoza. Cine vrea, poate sa foloseasca si plicurile clasice de budinca, dar noi incercam sa va dam variante cat mai naturale.
Se unge tava cu putin ulei de floarea-soarelui, se pune o foaie de placinta. Trebuie sa acopere toata tava si sa se reverse si pe margini. Daca e tava prea mare , puneti 2-3 foi de placinta.
Se toarna un strat de crema peste blat si se adauga multe visine. Sau cate doriti.
Se adauga inca un strat de foi de placinta si peste acesta inca un strat de crema (in care amestecati si putin suc de visine).
La final, impaturiti bine placinta cu inca o foaie de placinta (sau mai multe , daca sunt subtiri, si le ungeti cu ulei pe fiecare). Foile mele de placinta au fost cam groase si de-asta am pus mai putine.
Ultima foaie se unge cu iaurt sau cu galbenus amestecat cu lapte.
Se coace jumatate de ora, la 180 grade, sau pana cand este rumenita.
Se portioneaza calduta si se serveste imediat.
Daca doriti, puteti sa o presarati cu zahar vanilat deasupra. Daca o doriti mai dietetica, puteti sa omiteti, pentru ca este destul de apetisanta si fara.
Pofta buna!